2009. július 8., szerda

JÚLIUS 8 – ÚJABB RÉSZLETEK A VÖRÖS GYILKOSOKRÓL



Közben a kínai hatóságok több ezer katonát és rohamrendőrt vezényeltek Urumcsi városába a kedd estére kihirdetett kijárási tilalmat követően. A most kitört zavargások súlyosabbak a tavaly Tibetben lezajlottaknál is. A város felett katonai helikopterek köröznek, miközben az utcákat a hadsereg teherautói járják, hangosbeszélőn "együttműködésre, és otthonmaradásra" szólítva fel az embereket - jelentette az AFP helyszínen lévő tudósítója. A város központját egy ujgur negyedtől elválasztó főúton több ezer sisakos-pajzsos rohamrendőr sorfala áll, mögöttük katonákkal, akik közül többen bajonettel felszerelt puskával őrködnek. A város központját elkerülik a buszjáratok és taxik, és az üzletek és boltok többsége is zárva tart. Kedden több ezer han kínai vonult utcára házilag készített fegyverekkel, az ujgur negyedek felé vonulva a vasárnapi zavargásokra válaszul, de a rendőrök útjukat állták. Néhány ujgur elmondása szerint azonban kedd este a rendfenntartó erők hagyták több száz kínainak, hogy bejussanak a muszlim negyedekbe, ahol több otthont és éttermet is megtámadtak. Az AFP tudósítójának beszámolója szerint szerdán nem történtek összecsapások a két nép között, de az utcára vonult emberek többsége házilag készített fegyverrel a kezében sétált. Egy fiatal nő például egy szögekkel kivert bottal, mások pedig vascsövekkel, botokkal vagy késekkel mentek utcára. Egy helyen több száz, egymástól rendőrsorfallal elválasztott han és ujgur szidta egymást, de a helyszínről 15 perc után elküldték a külföldi újságírókat a kínai hatóságok, így azt nem lehet tudni, hogy a helyzet hogyan alakult.

VÉGRE KIMONDTÁK AZ IGAZSÁGOT

Ma a Déli Krónikában végre kimondták az igazságot, ami elég meglepő jelenség....Megmondták, hogy Ujgurföld önálló ország volt, ahol korábban igen kevés kínai volt, de hatalmas betelepítéseket csináltak, s most már ott tartanak, hogy lassan több lesz a kínai mint az ujgur, akiket persze a kínaiak enyomnak. Régi adatok szerint az juguroknál közel 5 % kínai lehetett régen, de amikor 1949-ben a kommunista Kína megszületett, akkor egyre több kínait telepítettek oda, hoogy letörjék az erejüket és kizsákmányolják őket. A ravasz kínai vezetés most szabad kezett adott a civil kínaiaknak arra, hogy öljétek csak nyugodtan az ujgurokat, mi nem avatkounk bele. Most már több ezer halott lehet.


TERÜLETRABLÓ ORSZÁGOK


Megfigyelhető a XX. század történelmében, hogy azok a legnagyobb területrabló országok, akinek a korábbi történelme nem tiszta, hanem zavaros, csaláson alapult. A teljesen magyar Erdélybe a románok erőszakkal telepítettek be és ma már sokkal több ott a román. A mi földünkön. Ugyanezt tették velünk a szerbek, ukránok, osztrákok, horvátok, szlovének és a szlovákok is. A kínaiak is ezt teszik, miközben rablóállamokról van szó. A XX. században két ország volt, amelyik jogosan követelte vissza elrablott területeit: Németország és Magyarország. Németországnak a háború után, ha nem is sikerült visszavenni elrablott részeit, de legalább egyesülhetett a két országrész. Mi miért nem egyesülhetünk?
Kép: miliciák fadorongokkal ütik agyon az újgurokat, kínaiak vasrudakkal üldözik az újgurokat és katonák autón