2009. július 8., szerda

JÚLIUS 8 - UJGUR-FÖLD TÉRKÉPEN



Rákattintva egészen nagy a kép

Bal sarokban Ujgur-föld, jobbra tőle belső Mongólia, amit szintén elraboltak, s balra alul Tibet.









VÖRÖSKÍNA
EGY RABLÓÁLLAM

A ma 20 milliós lakosú Hszincsiang-Ujgur autonóm régiót 1949-ben a kínai néphadsereg „békésen újraegyesítette” Kínával. Akkor félmillió han lakott itt, ám a nyugati határterület megerősítésére katonák tízezreit telepítették le, majd a kőolaj- és földgázkincs, illetve más nyersanyagok kitermelésére érkezett munkaerő. Az őslakos, a türk nyelvcsaládhoz tartozó muzulmán ujgurok aránya mára 45 százalékra csökkent, a hanoké pedig 41-re nőtt. Urumcsiban a hanok részaránya majd 75 százalék. 1990-től jelentkeztek ujgur nacionalista – Peking szerint – szeparatista mozgalmak „Kelet-Turkesztán” céljával, közülük négyet terroristának is nyilvánítottak. A bombamerényletek, rendőr- és határőrposztok elleni akciók utóbb sem szűntek meg, így a hatóságok az olimpia előtt is felszámoltak terrorcsoportokat. (NOL, részlet,júl.8)

NINCS JÓ KOMMUNIZMUS,
CSAK GYILKOS KOMMUNIZMUS VAN

Több hírügynökség jelentette, hogy az Ujgur Világkongresszus alelnöke Asgar Can tiltakozott a kínai hírügynökségek hamis jelentései ellen, miszerint 157 személy vesztette életét Xinjiang tartományban a zavargások miatt. Több szemtanú vallomása alapján az áldozatok létszáma 600 - 800 között mozog. A tartomány lélekszáma 20 millió. A terület gazdag földgáz és kõolajban. A kinaiak szisztematikusan betelepítették a hankínai népcsoportot, hogy ezzel a kínaiak javára billentsék a demográfiai mutatótat. Az ujgurok és a hankínaiak között egyre nõtt a feszültség, amit a vörös Kína diktátorai kihasználtak a maguk javára. Láttunk már hasonlót a suszter Ceausescu rémuralma alatt, amikor szétdarabolták Európa legnagyobb kisebbségi csoportját az erdélyi magyarságot. Láthatjuk, hogy nincs jó és rossz kommunizmus. Kommunizmus csak egy van:
"A kommunistáknál kártékonyabb és veszélyesebb embertipust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, rombolási hajlamuk, kultúra - és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így hív: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek; egészséges szellemû európai ember nem lehet kommunista. Nincs olyan vastag bõrt igénylõ hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása úgy kivánja." /Alekszandr Szolzsenyicin/
A nyugati világ jobbára cionisták által uralt médiacsatornái pedig sunyítanak, mert még õk még nem kerültek a kínpadra. A vörös Kína kedves partner a világ minden bazárjában. (1hozzászólás)