2010. december 3., péntek

DECEMBER 3 - FRISS KÜLFÖLDI HÍREK

A PRESSTV ÚJABB
 HÍREI ÉS KÉPEI
Az USA munkanélkülisége megdöntötte a 9.8 %-os novemberi értéket, jelentették a hivatalos szervek. Kép: sorban állnak a munkát keresők.

A Hezbollah Libanonban felfedezte az izraeli kémeszközöket, amivel a libanoni távközlési rendszert akarták lerombolni, ahol két ember meg is sebesült. (képen)









Az Amerikai Polgárjogi Unió ACLU egy sor olyan dokumentumot kapott korábbi ügyekről, amelyek titkos belső dokumentumoknak tekinthetők, de a bíróságon keresztül kikövetelték – erről számolt be a The Washington Post pénteken. Az ACLU dokumentumok szerint az amerikai kormányzati szervek nem voltak hajlandók megmondani, hány kommunikációs anyagot, beleértve az e-maileket és telefon beszélgetéseket fogtak el a Külföldi Hírszerzési Felügyeleti törvényt megsértve.
















Obama Afganisztánba érkezett, hogy Karzai elnöktől megkérdezze, hogy mi a helyzet ott? Erről nálunk mélyen hallgatnak a hírekben.




MEGINT MEGSZÓLALT         
 A SZÓKIMONDÓ MÚMIA

"Cionisták ellenőrzik az amerikai külpolitikát”
 A 90 éves nemzeti rovatvezető, Helen Thomas (képen) szerint a Fehér Ház, a kongresszus, a Wall Street és Hollywood mind a cionisták tulajdonában vannak. Thomas azt mondta, hogy az izraelieknek ki kell vonulniuk Palesztinából, hogy oda visszatérhessenek otthonaikba a palesztínok.